Πολιτική και διαχείριση δασικής πυρο-προστασίας στην Ελλάδα: η περίπτωση του Ν. Κορινθίας - Διαμάντη, ΄Αννα (2015)
Η παρούσα μελέτη ασχολείται με την ανάλυση της πολιτικής προστασίας των δασικών πυρκαγιών στο νομό Κορινθίας.Είναι ευρέως γνωστό ότι οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν μία από τις πιο κύριες απειλές για τα ελληνικά δάση και δη στην περίπτωση μας στο νομό Κορινθίας όπου η δασική βλάστηση βρίσκεται σε αφθονία. Κύριος υπεύθυνος για την πρόκληση και την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες με συνέπεια οι επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών να είναι οδυνηρές όχι μόνο για το δάσος αλλά και για το γενικότερο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον. Η Πολιτική Προστασία αποβλέπει στην προστασία της ζωής, υγείας και περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές όπως στην περίπτωση μας από τις δασικές πυρκαγιές.