Το Βυζάντιο υπό το πρίσμα του μοντέλου του Ροστώ - Βελισσάρη, Αγγελική (2015)
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από την αρχή της ύπαρξης της μέχρι και το τέλος της, με την άλωση από τους Οθωμανούς Τούρκους και η απόδειξη ότι η ανάπτυξη της αυτοκρατορίας βασίζεται στο μοντέλο ανάπτυξης του Rostow.