Αξιολόγηση ποιότητας και προσβασιμότητας στις ιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου - Χρυσοχόου, Αντώνιος - Μηνάς (2015)
Στην Περεφέρεια του Νοτίου Αιγαίου μελετώνται οι υπάρχουσες ιατρικές υποδομές. Συγκεκριμένα, πόσο εφικτή είναι η πρόσβαση σε αυτές και κατά πόσο η ποιότητα τους κρίνεται ικανοποιητική στα πλαίσια του χώρου στον οποίο βρίσκονται τα νησιά. Η ποιότητα και η προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες λαμβάνονται υπόψη ως κριτήρια για την πιθανότητα ενός ατόμου να εγκατασταθεί σε κάποιο νησί. Η ποιότητα και η προσβασιμότητα μελετώνται από πολλές πλευρές, όπου και προκύπτουν διάφορα αποτελέσματα και συμπεράσματα αναφορικά με τα δρομολόγια που εκτελούνται από τις ακτοπλοικές γραμμές, τις πραγματικές και εικονικές αποστάσεις μεταξύ νησιών και αστικών κέντρων ενώ για τη μέτρηση της ποιότητας καταγράφονται το υπάρχον ιατρικό προσωπικό και ο ανάλογος ιατρικός εξοπλισμός.