Σχεδιασμός βάσης δεδομένων για την υποστήριξη της χωροθέτησης εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων - Κυρκαρά, Ελένη (2015)
Η προκείμενη διπλωματική εργασία έχει ως στόχο της, την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με χωρικά και μη δεδομένα στην οποία θέτοντας χωρικά ερωτήματα θα λαμβάνουμε απαντήσεις για την καταλληλότητα ή όχι της χωροθέτησης ενός αιολικού πάρκου για κάποιο αγροτεμάχιο που έχουμε στην κατοχή μας.Η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε για να υλοποιήσουμε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, είναι η βάση δεδομένων η οποία αποτελεί μια υποκατηγορία των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ).Για την δημιουργία της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων θα χρησιμοποιήσουμε τα λογισμικά PostgresSQL και QuantumGIS (QGIS). Με την PostgresSQL θα δημιουργήσουμε την βάση δεδομένων, ενώ με το QuantumGIS θα εισάγουμε τα δεδομένα μας σε αυτή.Τέλος, για τον έλεγχο λειτουργίας της βάσης που κατασκευάσαμε θα συντάξουμε χωρικά και μη ερωτήματα για να καταλήξουμε αν ο αρχικός στόχος που θέσαμε επιτεύχθηκε.