Νοητικοί χάρτες και αντίληψη του τοπίου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση: η περίπτωση των μαθητών της Β Γυμνασίου του Πειραματικού Γυμνασίου Μυτιλήνης - Μπατσούλη, Παναγιώτα (2015)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή πραγματεύεται την αντίληψη των μαθητών της Β Γυμνασίου στην Μυτιλήνη όσον αφορά το τοπίο επίσης κάνει συσχέτιση της εκπαιδευτικής αξιολόγησης με την χωρική τους αντίληψη. Συγκεκριμένα οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια ημιδομημένου τύπου και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν δυο διαδρομές η πρώτη είναι αυτή που ακολουθούν κάθε μέρα απο το σπίτι για να πάνε στο σχολείο και η δεύτερη αυτή που ακολούθούν κάθε φορά για να πάνε απο το σπίτι τους πρός την περιοχή που συχνάζουν. Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται σε γραφήματα, χάρτες αλλά και πίνακες.