Πρακτικές και αντιλήψεις των καταναλωτών της Μυτιλήνης σχετικά με την κατανάλωση τοπικών προϊόντων - Χαραλαμπίδη, Χριστίνα (2015)
Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος Σπουδών Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατευθύνσεις α) Φυσική Γεωγραφία και Περιβάλλον και β) Ανθρωπογεωγραφία. Σκοπός της μελέτης είναι να ερευνηθεί η συμπεριφορά του ντόπιου καταναλωτή απέναντι στα τοπικά προϊόντα, τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας καθώς και τις απόψεις και γνώσεις, περί των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.Ο βασικός λόγος που με οδήγησε στην έρευνα του συγκεκριμένου θέματος είναι ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως ο καταναλωτής έχει άγνοια για τα προϊόντα τα οποία καταναλώνει . Επίσης παρατηρείται στροφή του καταναλωτή προς τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.Στόχοι της έρευνας είναι πρώτον να εξετάσει τις πρακτικές και τις αντιλήψεις των καταναλωτών της Μυτιλήνης σχετικά με την κατανάλωση τοπικών προϊόντων, δεύτερον να εξετάσει τις αντιλήψεις για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων, τρίτον τις αντιλήψεις και την ενημέρωση των καταναλωτών για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και τέταρτον τις σχέσεις μεταξύ των παραπάνω.