Μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών του ελλαδικού χώρου με τη χρήση δεικτών - Κουτουμά, Σταυρούλα (2015)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών του ελλαδικού χώρου με τη χρήση δεικτών. Οι κλιματικοί δείκτες που χρησιμοποιούνται είναι: ο δείκτης του Johansson, ο δείκτης του Kerner, ο δείκτης του De Martonne, ο δείκτης του Pinna και ο ξηροθερμικός δείκτης του Gaussen. Τα αποτελέσματα των δεικτών συμφωνούν μεταξύ τους και κατατάσσουν την ελληνική περιοχή στους ακόλουθους κλιματικούς τύπους: Στη νότια Ελλάδα και την Κρήτη επικρατεί ξηρό κλίμα. Στη βόρεια Ελλάδα ο κλιματικός τύπος που κυριαρχεί είναι πιο υγρός, όπως και η δυτική Ελλάδα, καθώς δέχεται τα μεγαλύτερα ποσά βροχής. Τέλος, αρκετά ξηρό τύπο κλίματος εμφανίζουν οι περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, όπως η Θεσσαλία και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.