Καθεστώτα πυρκαγιών στην Λέσβο: ένταση, έκταση και συχνότητα της φωτιάς - Αποστόλου, Αικατερίνη - Φωκίων (2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αςχολείται με την πιο επικίνδυνη και σοβαρη φυσική καταστροφή, τις πυρκαγιές που απειλούν σε πολυ μεγάλο βαθμό τα Μεσογειακά Οικοσυστηματα. πιο συγκεκριμένα μελετάει τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν μια πυρκαγιά. Η ένταση, η έκταση και η συχνότητα της φωτιάς συνθέτουν το κλειδί της διπλωματικής εργασίας που δεν είναι άλλο από τα Καθεστώτα Πυρκαγιών στο νησί της Λέσβου. Τα στοιχεία που βοήθησαν στον καθορισμό των Καθεστωτων πυρκαγιάς της Λέσβου, μελετήθηκαν στην παρούσα διπλωματική εργασία και είναι τα εξής: Χρήσεις γης, Μοντέλα καύσιμης ύλης, Δειγματοληψίες, Ιστορικό πυρκαγιών (1970-2007), Δομή της βλάστησης, Ρυκνότθτεσ. Τα στοιχεία που οδήγησαν στο καθορισμό των καθεστώτων απεικονίζονται χαρτογραφικά.