Χωρική και κοινωνική διάσταση του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα: η περίπτωση των ατόμων με προβλήματα στέγασης - Κατσικονούρη, Ευγενία - Δημήτριος (2015)
Το ζήτημα του κοινωνικού αποκλεισμού έχει απασχολήσει έντονα την πανεπιστημιακή κοινότητα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Αποτελεί ένα πολυδιάστατο και σύνθετο φαινόμενο με πολλές παραμέτρους. Στην παρούσα εργασία θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού, τις θεωρητικές προσεγγίσεις που υπάρχουν αλλά θα επικεντρωθούμε και σε μια κοινωνική ομάδα, τα άτομα με προβλήματα στέγασης, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά της.