Αργοναυτική εκστρατεία και ελληνικά παιδικά, νεανικά βιβλία γνώσεως - Κώτσου, Σοφία (2015)
Η εργασία παρουσιάζει το μύθο της Αργοναυτικής εκστρατείας, όπως τον παραθέτει στα Αργοναυτικά του ο Απολλώνιος ο Ρόδιος και στη συνέχεια προχωρά στη σύγκριση των ελληνικών παιδικών/νεανικών βιβίων γνώσης, που πραγματεύονται το συγκεκριμένο μύθο. Επιπλέον, εξετάζει, άν η Αργοναυτική εκστρατεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγχειρίδιο γεωγραφίας του Ελλαδικού χώρου, τόσο στην εποχή της αρχαιότηατς, όσο και σήμερα.