Tα νέα ανθολόγια του δημοτικού - Λούτα, Χαραλαμπία (2015)
Είναι αλήθεια ότι κατά καιρούς έχει επιχειρηθεί να δοθεί ένας ορισμός της παιδικής λογοτεχνίας ενός κλάδου της λογοτεχνίας ο οποίος έχει πλέον αυτονομηθεί παρά την αμοιβαιότητα που μπορεί να επισημάνει κανείς ανάμεσα στη λογοτεχνία για ενήλικους και στη λογοτεχνία για παιδιά. Οι εκάστοτε ορισμοί λαμβάνουν υπόψη τους συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας.