Η διδασκαλία της γλώσσας με τη μέθοδο της επικοινωνιακής προσέγγισης - Παλαιοδήμου, Βαλεντίνη (2015)
Η πτυχιακή εργασία με θέμα "Η διδασκαλία της γλώσσας με τη μέθοδο της επικοινωνιακής προσέγγισης'' ανήκει ως προς τη θεματολογία της στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία και παίρνει στοιχεία από τους ειδικούς κλάδους της, όπως ο Παιδαγωγικός, η Συντήρηση της Γλώσσας και η Μετακωδικοποίηση. Χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται τα γενικά στοιχεία της διδασκαλίας του γλωσσικού μαθήματος. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η μέθοδος της επικοινωνιακής προσέγγισης και στο τρίτο κεφάλαιο διατυπώνουμε τα συμπεράσματά μας.