Η νεοελληνική γλώσσα και το θεατρικό παιχνίδι συναντούν τη διαπολιτισμικότητα - Πονίρη, Μαρία (2015)
Η παρούσα εργασία συνιστά μία ποιοτική έρευνα και συγκεκριμένα μία έρευνα δράσης, η οποία επικεντρώνεται στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση μιας σειράς διδασκαλιών στο μάθημα της γλώσσας, οι οποίες πέρα από την επίτευξη των στόχων του αναλυτικού προγράμματος αποσκοπούν -μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού- στην ομαλή ένταξη των αλλοδαπών μαθητών μέσα στην σχολική τάξη, και στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων των μαθητών. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 12 παιδιά: 7 αγόρια και 5 κορίτσια, Ε΄ τάξης σε δημοτικό σχολείο στην πόλη της Ρόδου. Η υλοποίηση της έρευνας απέδειξε την αποτελεσματική επίδραση του θεατρικού παιχνιδιού στο γνωστικό, συναισθηματικό και συμπεριφορικό επίπεδο των παιδιών.