Γνώσεις και στάσεις των παιδιών του δημοτικού σχολείου απέναντι στη βιοποικιλότητα - Πίκολου, Αντιγόνη - Σωτήριος (2015)
Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε με την ποσοτική μέθοδο (ερωτηματολόγιο ανοικτών και κλειστών ερωτήσεων) και εξέτασε τις στάσεις και τις γνώσεις των παιδιών της Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου απέναντι στη βιοποικιλότητα. Στην ερευνητική διαδικασία συμμετείχαν 200 μαθητές από Κύπρο και Ρόδο. Εξετάστηκε η επίδραση της χώρας, του φύλου και του τόπου κατοικίας στις απαντήσεις των μαθητών. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως μόνο η παράμετρος της χώρας στο Α΄ μέρος του ερωτηματολογίου παρουσίασε στατιστικό ενδιαφέρον. Στγκεκριμένα, οι Κύπριοι μαθητές είχαν στατιστικά σημαντικά υψηλότερο μέσο όρο από τους Έλληνες (Ρόδιους).