Τα εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια ως εργαλείο μάθησης στα παιδιά του δημοτικού: μια μελέτη περίπτωσης με χρήση του περιβάλλοντος kodu στο μάθημα της νέας ελληνικής γλώσσας - Μαυρίδου, Κορνηλία (2015)
Oι µαθητές στα σχολεία δείχνουν να µην απολαµβάνουν την παραδοσιακή εκπαιδευτική διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως, παρά τις εξελίξεις στην τεχνολογία και τις έρευνες σχετικά µε νέες µεθόδους προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο τρόπος διδασκαλίας των µαθηµάτων στα σχολεία, τις περισσότερες φορές, παραµένει στατικός και βασίζεται στο µοντέλο διάλεξη - εξέταση. Οι µαθητές, λοιπόν, πρέπει να αποκτήσουν κίνητρο για συµµετοχή στα µαθήµατα του σχολείου και ένας τρόπος να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι η χρήση νέων ψηφιακών µέσων. Η παρούσα διπλωµατική εργασία προτείνει µια διδακτική προσέγγιση για την επίτευξη ορισµένων από τους στόχους των µαθήµατων στο Δημοτικό Σχολείο. Συγκεκριµένα, παρουσιάζεται και αναπτύσσεται παραδειγµατικά ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, με την βοήθεια του ψηφιακού λογισμικού Kodu και καταγράφεται πως αυτό λειτουργεί ως εργαλείο μάθησης.