Εξέλιξη των αναλυτικών προγραμμάτων για την ένταξη των νέων ψηφιακών μέσων στην εκπαίδευση - Γουδή, Ουρανία (2015)
Αν και έχουν διενεργηθεί έρευνες για την χρήση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, εντούτοις οι έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί για την ένταξη των Νέων και Ψηφιακών Μέσων είναι περισσότερο περιορισμένες. Η έρευνα αυτή, είναι εστιασμένη σε αυτό το κομμάτι και ειδικότερα στην ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών στα Αναλυτικά Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην παρούσα εργασία θα παρουσιαστούν οι φάσεις προσάρτησης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση γενικότερα και ειδικότερα η ενσωμάτωση τους στα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (1997, 2001, 2003, 2011).Για τις ανάγκες της έρευνας πέρα από την σχετική βιβλιογραφία χρησιμοποιήθηκαν τα ΔΕΠΠΣ και τα ΑΠΣ του 1997, 2001, 2003, 2011 και εξετάστηκε η πορεία της ένταξης της Πληροφορικής/ΤΠΕ αλλά και η εξέλιξη που σημειώθηκε με το πέρασμα των ετών στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά την προσάρτηση των Νέων Μέσων. Από την ανάλυση των Δεδομένων προέκυψε πως η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην διδασκαλία κατέληξε απαραίτητη και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης με εξειδικευμένους στόχους πάνω στον ψηφιακό εγγραματισμό των μαθητών.