Δημιουργία εφαρμογής ψηφιακής διήγησης ιστορίας για την αποτύπωση της σχολικής και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον των παιδιών της Α’ δημοτικού - Σαρρή, Ασημίνα - Χρυσόστομος (2015)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει το βαθμό της σχολικής ετοιμότητας τεσσάρων μαθητών της Α΄ Δημοτικού, καθώς και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η παρουσίαση μιας ψηφιακής ιστορίας στην ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς και στη δημιουργία προτύπων.Οι τέσσερις μαθητές επιλέχθηκαν μετά από παρακολούθηση όλης της τάξης, επειδή παρουσίαζαν παραβατική συμπεριφορά και χαμηλότερο βαθμό σχολικής ετοιμότητας σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές. Για την μελέτη της σχολικής ετοιμότητας χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της συμμετοχικής παρακολούθησης, η ημιδομημένη συνέντευξη και η μελέτη περίπτωσης (case study). Λόγω της ΗΛΙΑΚΗΣ Α ΟΜΑΔΑΣ που μελετήθηκε ενδείκνυται η χρησιμοποίηση του όρου σχολική ετοιμότητα αντί του όρου σχολική προσαρμογή. Συνολικά έλαβαν χώρα δεκαπέντε (15) παρακολουθήσεις. Δέκα (10) σε μέρες πριν την εφαρμογή του προγράμματος παρέμβασης και πέντε (5) μέρες μετά την εφαρμογή του προγράμματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εξαιτίας της παρόδου του χρόνου και του προγράμματος παρέμβασης, υπήρχε βελτίωση του βαθμού της σχολικής ετοιμότητας των μαθητών.