Ultimate patriots: Η επιρροή του αμερικανικού Zeitgeist της μετά 11/9 εποχής στα mainstream comics του 21ου αιώνα - Παπαχρηστόπουλος-Μπεκατώρος, Θεοφάνης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας στο Μ.Δ.Ε. Πολιτισμική Πληροφορική του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και έχει ως θέμα την επιρροή της αμερικανικής κουλτούρας και πολιτικών συνθηκών στα mainstream comics του 20ου και των αρχών του 21ου αιώνα. Η εργασία αναλύει την ιστορία των σημαντικότερων χαρακτήρων του superhero genre από την δεκαετία του 1920 έως σήμερα, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της κάθε εποχής, και επιχειρεί να συνδέσει τα δυο αυτά στοιχεία.