Η χρήση των προσωπικών ψηφιακών βοηθών για την ενίσχυση της επισκεπτικής εμπειρίας σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους: Mελέτη περίπτωσης: το Κάστρο της Μυτιλήνης - Τσουβαλίδη, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας στο Μ.Δ.Ε. Πολιτισμική Πληροφορική του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και επιχειρείται μία μελέτη της χρήσης των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα των πολυμέσων, μέσα σε πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους. Παρουσιάζεται μία πρόταση για την ανάπτυξη μιας πολυμεσικής εφαρμογής για προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς για το Κάστρο της Μυτιλήνης και αναλύονται όλες εκείνες οι πτυχές, σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, που είναι απαραίτητες για τη σωστή ανάπτυξη της εφαρμογής, από την ανάλυση απαιτήσεων και τη συγκέντρωση του υλικού, έως το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση της εφαρμογής.