Δημιουργία ηλεκτρονικού οδηγού για τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αντικείμενα συλλογών - Μιλκάκη, Μελανία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας στο Μ.Δ.Ε. Πολιτισμική Πληροφορική του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και αφορά τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού, που θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη ρύπανση και τις επιπτώσεις της σε αντικείμενα των συλλογών και θα προτείνει λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού. Μέσω του ηλεκτρονικού οδηγού οι χρήστες θα μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα πλήθος πληροφοριών, το οποίο έχει συγκεντρωθεί μέσα από βιβλιογραφική έρευνα. Στα κεφάλαια της εργασίας περιγράφεται η πορεία της δημιουργίας του οδηγού, μέσα από στάδια εργασιών που ακολουθούνται κατά την παραγωγή πολυμεσικών εφαρμογών: έρευνα περιεχομένου, ανάλυση και σχεδιασμός.