Γυναίκα και μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1821 έως το 1929 : τα παρθεναγωγεία και η περίπτωση του παρθεναγωγείου Μυτιλήνης : πρόταση δημιουργίας CD ROM - Μοτσοβολέα, Λευκοθέα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μεταπτυχιακής εργασίας στο Μ.Δ.Ε. Πολιτισμική Πληροφορική του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και αφορά τη μελέτη της πορείας της μέσης γυναικείας εκπαίδευσης στην Ελλάδα από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους έως το 1929 όπου επιχειρείται μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μέσα στα πλαίσια της οποίας ιδρύονται για πρώτη φορά γυμνάσια θηλέων ισότιμα με τα γυμνάσια αρρένων. Επιπλέον εξετάζονται τα προβλήματα και οι κυριότερες τάσεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ενώ ως μελέτη περίπτωσης εξετάζεται ειδικότερα το Παρθεναγωγείο της Μυτιλήνης. Στόχος της μελέτης αυτής είναι μέσα από τη διερεύνηση της ιστορίας του παρελθόντος της γυναικείας εκπαίδευσης να αναζητηθούν οι ρίζες του φαινομένου των στερεότυπων επαγγελματικών επιλογών αγοριών και κοριτσιών και να αναδειχθούν παραπέρα πολύπλευροι στοχασμοί και προβληματικές για θέματα γύρω από τις σχέσεις των φύλων και τα γυναικεία στερεότυπα στην Ελλάδα σήμερα, την «ισότητα ευκαιριών» στην εκπαίδευση και την πρόσβαση στην αγορά εργασίας αλλά και γύρω από τα σημερινά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος. Το δεύτερο μέρος της διατριβής περιλαμβάνει την ανάλυση, σχεδίαση και υλοποίηση μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής που δημιουργήθηκε με στόχο τη ψηφιακή διαχείριση της μελέτης του πρώτου μέρους ώστε ο χρήστης της εφαρμογής αυτής να έχει στη διάθεσή του εύκολα και γρήγορα τα στοιχεία που επιθυμεί.