Αλάτι και αλυκές της Λέσβου: εκπαιδευτικές εφαρμογές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τη χρήση νέων τεχνολογιών - Βογιάννη, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στη Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και αφορά το σχεδιασμό εκπαιδευτικών εφαρμογών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφού πρώτα εξετάσει τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες, τις θεωρίες που αφορούν τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τισ πιλοτικές εφαρμογές εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία.Στη συνέχεια παρουσιάζει μια πρόταση ενός πρότζεκτ με θέμα "Αλάτι και αλυκές της Λέσβου" και συγκεκριμένες δραστηριότητες και εφαρμογές πάνω σ'αυτό. Περιλαμβάνει επίσης μια διαθεματική εργασία για τους μαθητές και ένα εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό που θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.