Η εκπαιδευτική αξιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης - Γεωργάκη, Νικολέτα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή δημιουργήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Γνωρίζω τα χαρακτικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης», θα υλοποιηθεί με την μέθοδο project, ένας τρόπος διδασκαλίας όπου η μάθηση πηγάζει από την εμπειρία που αποκτούν οι μαθητευόμενοι μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στις διαδικασίες. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε δύο μέρη. Αρχικά το πρώτο μέρος περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις για την ερμηνεία και τη μάθηση στο μουσείο, όπου και στηρίχθηκε η πρόταση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση της Πινακοθήκης. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται η πρόταση για την διεξαγωγή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, το οποίο αξιοποιεί και τις δυνατότητες των Νέων Τεχνολογιών μέσω μια εκπαιδευτικής πολυμεσικής εφαρμογής.