Η γαστρονομική παράδοση της Λέσβου - Μητράκου, Άννα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή δημιουργήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και αφορά τη γαστρονομική παράδοση της Λέσβου. Επικεντρώνεται στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην κουζίνα και την παράδοση του τόπου. Παρουσιάζονται οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του νησιού και πως αυτές συνδέονται με τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις . Παραδόσεις και έθιμα που αφορούν τις φάσεις της ζωής δηλαδή τη γέννηση, τη βάφτιση, το γάμο και το θάνατο, καθώς και τις μεγάλες γιορτές του χρόνου (Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα κτλ.). Με το τέλος καταγραφής των στοιχείων που προαναφέρθηκαν δημιουργήθηκε μια διαδραστική εφαρμογή για την παρουσίαση και έγινε φανερή όλη η πορεία ανάπτυξης βήμα - βήμα.