Μουσουλμανική παράδοση και Λέσβος - Νικητάκη, Σοφία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή δημιουργήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας πρόκειται για Βιβλιογραφική μελέτη της μουσουλμανικής παράδοσης, σχεδιασμός και υλοποίηση μιας πολυμεσικής εφαρμογής (CD-Rom) όπου θα παρουσιάζονται όλα τα στοιχεία της βιβλιογραφικής έρευνας σε συνδυασμό με φωτογραφικό και ηχητικό υλικό. Τα πεδία μελέτης έχουν ως εξής: 1. Γέννηση Ισλαμ και Οθωμανική Αυτοκρατορία2. Οθωμανική Λέσβος3. το Ισλάμ μέσα από τα μνημεία της Μυτιλήνης Η παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποιείται μέσα από την χρήση κάποιων κτηρίων της μουσουλμανικής λατρείας της πόλη της Μυτιλήνης (και πλέον μνημεία αφού έχουν χάσει την οργανική λειτουργία τους), όπως είναι το Γενί Τζαμί, το Τσαρσί Χαμάμ και ο Τεκές των Μεβλεβίδων, χτισμένα κατά τη περίοδο της Οθωμανικής κατάκτησης του νησιού.