Συγκριτική μελέτη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων δύο ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών του Antenna και του Alter, το Μάιο του 2005 - Νομικού, Μαρία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Το παρόν video πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας έχει ως στόχο να μελετήσει και να συγκρίνει δύο κεντρικά δελτία ειδήσεων της σημερινής ελληνικής τηλεόρασης (Μάιος 2005) προκειμένου να περιγράψει δύο χαρακτηριστικά μοντέλα που συνυπάρχουν στην ελληνική πραγματικότητα, έχοντας το καθένα το κοινό του, το ύφος του και τη δημοσιογραφική του προσέγγιση. Τα δυο δελτία ειδήσεων είναι αυτό του Αντένα (Antenna, ANT1) και εκείνο του Άλτερ (Αlter) και παρουσιάζουν ιδιαίτερο και γόνιμο ερευνητικό ενδιαφέρον συγκεντρώνοντας μια σειρά από εξωτερικά χαρακτηριστικά. Τα δυο αυτά δελτία ειδήσεων στη περίοδο 2004-2005 προτείνουν δύο μοντέλα ειδήσεων που έχουν τη δική τους απήχηση στο ελληνικό κοινό και, προφανώς ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες πολιτιστικές ανάγκες και λειτουργίες του. Η παρούσα πτυχιακή θα καταδείξει αυτά τα δύο μοντέλα, τη μορφή τους και τον τρόπο διαχείρισης των ειδήσεων και θα θέσει κάποια ερωτήματα για το πολιτιστικό τους υπόβαθρο.