Βιομηχανικά μνημεία του Βόλου - Οικονόμου, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Η έρευνα καταγράφει τις σημαντικότερες βιομηχανιών του Βόλου και που σήμερα αποτελούν σημαντικά βιομηχανικά μνημεία και συμπληρώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Στόχος της έρευνας ήταν η συγκέντρωση αυτών των στοιχείων και η δημιουργία μιας διαδραστικής εφαρμογής η οποία θα παρουσιάζεται ψηφιακά μέσω ενόςcd-rom.Συνοπτικά, συμπεραίνεται ότι η βιομηχανία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης του Βόλου αλλά στην επιβράδυνση αυτής. Κύρια αίτια της επιβράδυνσης της την δεκαετία του '60, ήταν οι σεισμοί του 50-55, το μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων, η εγκατάσταση ξένων βιομηχανιών , ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος, η ποσοτική και όχι ποιοτική επέκταση των βιομηχανιών αλλά καιο ανταγωνισμός σε διεθνές επίπεδο.Ορισμένα από αυτά τα μνημεία έχουν προσδιορίσει την επαναχρησιμοποίησή τους άλλα όμως έχουν την επιτακτική ανάγκη της συμβολής ορισμένων προγραμμάτων διότι βρίσκονται υπό την απειλή του χρόνου, των καιρικών συνθηκών και αρχίζουν να καταρρέουν χάνοντας έτσι την ιστορική τους σημασία .Βασικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι ένα cd-rom που περιλαμβάνει μια παρουσίαση μέσω οπτικοακουστικού υλικού της ιστορίας των συγκεκριμένων μνημείων.