Μια μουσική διαδρομή από το Βυζάντιο ως σήμερα : παραγωγή ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής με αφορμή σχετική συναυλία - Ιωακειμίδη, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Το παρόν video πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Είναι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μια Μουσική Διαδρομή από το Βυζάντιο ως Σήμερα». Το έργο οπτικοποιεί μια συνοπτική προσέγγιση της εξέλιξης της ελληνικής μουσικής αξιοποιώντας αφενός εκτελέσεις τραγουδιών διαφόρων εποχών και, αφετέρου, συνεντεύξεις και σχόλια ειδικών επί της ελληνικής μουσικής. Γενικός στόχος ειναι να καταδειχτεί η ενότητα και η συνέχεια της ελληνικής μουσικής δια μέσου των αιώνωνπρόβαλε την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σε τέσσερις ενότητες, που ήταν και τα βασικά είδη της ελληνικής μουσικής. Οι ενότητες ήταν: Βυζαντινή μουσική, Παραδοσιακή (δημοτική) μουσική, Ρεμπέτικο – Σμυρναίικο τραγούδι, Κλασικό και Νεότερο Έντεχνο τραγούδι.