Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής πολυμεσικής διαδραστικής εφαρμογής με στόχο την ένταξη πολιτιστικών δεδομένων στο πλαίσιο δράσεων προβολής επιχειρήσεων, Ο.Τ.Α. ή άλλων φερέων - Κριπιντίρης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 2015)
Η παρούσα εφαρμογή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Αναφέρεται στη την δημιουργία μιας διαδραστικής πολυμεσικής εφαρμογής με κεντρική ιδέα την παρουσίαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου σε συνδιασμό με τηην προβολή του πολιτιστικού περιεχομένου της Μυτιλήνης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Επάνω Σκάλας. Τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία παραουσιάζονται μέσα από την αναφορά σε μουσεία, μνημεία, και αρχαιολογικούς χώρους, όπως επίσης και από τους παραλληλισμούς της ιστορικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, της βιομηχανικής δραστηριότητας και της αρχιτεκτονικής μεταξύ των περιοχών της Επάνω Σκάλας και της Μυτιλήνης. Εκτός των κειμένων και φωτογραφιών χρησιμοποιήθηκαν και άλλες ορφές παρουσίασης, όπως τρισδιάστατες απεικονίσεις. Ο τομέας της εφαρμογής που αφορά την Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου περιέχει πληροφορίες που αφορούν την διοίκηση, τα προϊόντα. τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της τράπεζας.