Η επίδραση του κινηματογράφου στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών – Συγκριτική προσέγγιση σε Ελλάδα – Κροατία – Ιταλία – Τουρκία - Γκόγκολα, Βασιλική (2025)
Η παρούσα εργασία προσεγγίζει την έννοια του κινηματογραφικού τουρισμού και την ανάπτυξή του κατά την πάροδο του χρόνου σε διάφορες περιοχές παγκοσμίως. Ο κινηματογραφικός τουρισμός αναφέρεται στην προσέλκυση τουριστικών ροών, μέσω της παρακολούθησης κινηματογραφικών ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες γυρίστηκαν σε συγκεκριμένους προορισμούς. Ο στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη της σχέσης του κινηματογράφου με τον τουρισμό και συγκεκριμένα η συμβολή της παρακολούθησης ταινιών ή σειρών στην αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών, στις οποίες πραγματοποιούνται αυτές οι παραγωγές, με συνέπεια την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη αυτών των περιοχών. Ο στόχος αυτός προσεγγίστηκε μέσω θεωρητικής και δευτερογενούς έρευνας, με έμφαση στη μελέτη τεσσάρων ανταγωνιστικών χωρών και ειδικότερα της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ιταλίας και της Τουρκίας.