Σχεδίαση κοσμημάτων βασισμένα στην ελληνική παράδοση και το craft design - Νικολάου, Εμμανουέλα (2025)
Στην διπλωματική εργασία με τίτλο «Σχεδίαση κοσμημάτων βασισμένα στην ελληνική παράδοση και το craftdesign»θα αναλύσουμε κάθε μια από τις μορφές των χειροποίητων κοσμημάτων, όπως επίσης και την έννοια του craft design (χειροποίητα αντικείμενα), μέσα από την διαδικασία σχεδίασης κοσμημάτων, βασισμένα σε μοτίβα τα οποία είχαν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί επίσης χειροποίητα. Στην παρούσα διπλωματική θα αποδώσουμε την διαδικασία από συνεχή πειραματισμό και παραγωγή από διάφορες μορφές και σχήματα, με σκοπό να διερευνηθεί η έννοια του κοσμήματος. Η μεγαλύτερη προσοχή στην διπλωματική αυτή, έχει να κάνει περισσότερο με την τεχνοτροπία και τη διαχείριση του υλικού και των εργαλείων. Ως εκ τούτου η βιβλιογραφία έρευνα είναι περισσότερο μια πρώτη στοιχειολόγηση της έννοιας και της ιστορίας του κοσμήματος.