Αισθητική και λειτουργικότητα στη σχεδίαση: μια κριτική ανασκόπηση - Καρανάσιου, Αικατερίνη-Ηλέκτρα (2025)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τη θεωρία, φιλοσοφία και επιστημολογία της σχεδίασης αναφορικά με τη σχέση της αισθητικής με τη λειτουργικότητα στην σχεδιαστική διεργασία. Στόχος της εργασίας είναι να κάνει μια κριτική ανάλυση στη σχέση αισθητικής και λειτουργικότητας και να αναδείξει τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης τους στη σχεδίαση αναλόγως με την εκάστοτε θεωρητική προσέγγιση, καθώς επίσης τα χαρακτηριστικά της κάθε προσέγγισης, και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά της αναφορικά με την επιλεγόμενη οπτική στη σχεδίαση.