Σχεδιασμός και υλοποίηση διαδραστικού αναμνηστικού αντικειμένου εμπνευσμένο από τους Ισλαμικούς κήπους της Αλάμπρα στην Γρανάδα - Καραγιάννη, Νικολέτα (2025)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των ισλαμικών κήπων και η δημιουργία ενός αναμνηστικού αντικειμένου εμπνευσμένο από τους κήπους της Αλάμπρα στη Γρανάδα. Οι ισλαμικοί κήποι είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τη θρησκεία του Ισλάμ και κρύβουν αρκετούς συμβολισμούς. Για να μπορέσει, λοιπόν, κάποιος να τους μελετήσει θα πρέπει να γνωρίζει το φιλοσοφικό υπόβαθρο της θρησκείας αλλά και της τέχνης του ισλαμικού πολιτισμού. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της εργασίας, την σχεδίαση αναμνηστικού αντικειμένου, η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πειραματική, με αλλεπάλληλες δοκιμές και πισωγυρίσματα.