Ανάλυση μεθοδολογίας σχεδιασμού και παραγωγικής διαδικασίας γυαλιών ηλίου από το υλικό acetate για παραγωγή μεγάλης κλίμακας - Αργυρίου, Ελισσάβετ (2025)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση του σχεδιασμού και της παραγωγικής διαδικασίας όσον αφορά την κατασκευή σκελετών γυαλιών ηλίου από την στιγμή που καταχωρείται μια παραγγελία σε εργοστάσιο παραγωγής γυαλιών. Πιο συγκεκριμένα, ζητούμενο είναι να παρουσιαστούν όλα τα στάδια και τα βήματα από τη σύλληψη ενός σχεδίου σε συμφωνία με τον πελάτη, ως το πακετάρισμα του τελικού προϊόντος, ακολουθώντας όλη τη γραμμή της παραγωγής και εξηγώντας λεπτομερώς τη διαδικασία. Καθώς η εργασία εστιάζει στην μελέτη και στην κατανόηση του σχεδιασμού και της κατασκευής σκελετών για γυαλιά ηλίου η δομή της εργασία συμπεριλαμβάνει τα τέσσερα κεφάλαια που αναλύονται παρακάτω: 1. Έρευνα 2. Μεθοδολογία σχεδιασμού και κατασκευής σκελετών 3. Σχεδιασμός νέου προϊόντος 4. Βήμα προς βήμα κατασκευή του προϊόντος Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα, αναφερόμαστε στη μελέτη συγκεκριμένης βιβλιογραφίας, η οποία εξυπηρετεί στην ανάλυση του θέματος. Ξεκινώντας από το τι είναι το γυαλί και αναλύοντας τόσο την ανατομία του σκελετού, τα είδη των γυαλιών, τις κατηγορίες των σκελετών και των υλικών, όσο το αισθητικό κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό σε ένα τέτοιο προϊόν. Στην συνέχεια, ακολουθεί η μεθοδολογία του σχεδιασμού για το εργονομικό και το κατασκευαστικό κομμάτι καθώς μετέπειτα ακολουθεί η ανάλυση όλων των σταδίων κατασκευής ενός σκελετού. Για την ολοκλήρωση της εργασίας χρησιμοποιούνται όλες οι γνώσεις από την παραπάνω έρευνα στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός νέου προϊόντος.