Μελέτη δημιουργίας κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για κινούμενα σχέδια στην Σύρο - Δεληγιαννίδης, Γεώργιος (2025)
Κύριος στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας δομής που θα παρέχει σε εμψυχωτές και παραγωγούς ένα σημείο συνάντησης και δικτύωσης, σύναψης σχέσεων και έναρξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πάνω και γύρω από τον χώρο του κινούμενου σχεδίου. Ένα κέντρο που προωθεί τα κινούμενα σχέδια θα πρέπει να χρησιμεύει ως κόμβος για δημιουργικά άτομα για να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του animation και να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ εμψυχωτών, αφηγητών και τεχνικών. Θα παρέχει πόρους και εκπαίδευση για να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, καθώς και να προσφέρει μια πλατφόρμα για την προβολή και την ανταλλαγή του έργου των εμψυχωτών. Θα είναι ένα μέρος όπου οι εμψυχωτές μπορούν να συναντηθούν για να συζητήσουν τη δουλειά τους, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές και να παρέχουν ένα χώρο για δικτύωση και συνεργασία. Επιπλέον, το κέντρο θα πρέπει να προσπαθήσει να είναι ηγέτης στην ελληνική βιομηχανία κινούμενων σχεδίων και να παρέχει ένα φόρουμ για συζήτηση σχετικά με τις συνεχώς εξελισσόμενες τάσεις και την τεχνολογία στον κλάδο. Τελικά, το κέντρο θα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία κινουμένων σχεδίων συνεχίζει να ευδοκιμεί και ότι οι εμψυχωτές από όλα τα υπόβαθρα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την τέχνη τους και να μοιραστούν τη δουλειά τους με τον κόσμο.