Συσκευασίες πολυτελείας στην σοκολατοβιομηχανία: μία έρευνα στη μορφή του προϊόντος και μία σύγχρονη σχεδιαστική πρόταση συσκευασίας πολυτελείας για σοκολατάκια στην εγχώρια αγορά - Θανοπούλου, Ιωάννα (2025)
Αναλύονται η αγορά και τα χαρακτηριστικά του luxury design. Αρχικά γίνεται μία αναφορά στα luxury brands και στη συνέχεια η έρευνα επικεντρώνει σε brands ευρύτερης κατανάλωσης μέσα από μία φορμαλιστική ανάλυση συσκευασιών και εμβάθυνση στην ανάλυση και την ιστορία της σοκολάτας και της παραγωγής της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Γίνεται ανάλυση των πιο γνωστών brand σοκολάτας στην Ελλάδα. Περιγράφονται σημεία πώλησης προϊόντων luxury-σοκολάτας σε όλο τον κόσμο και εντοπίζονται οι ανταγωνιστές και οι σχεδιαστικές τους πρακτικές. Διερευνάται το πως η συσκευασία των luxury brands στο τομέα της σοκολάτας είναι ικανή να προσελκύσει τον καταναλωτή και πως η μορφολογία της συσκευασίας ασκεί επιρροές μέσα από το σχήμα και το χρώμα. Εστιάζουμε στο ποια είναι αυτά τα συναισθήματα που δημιουργεί και ποιες ανάγκες καλύπτει μια τέτοια συσκευασία και αγορά του προϊόντος για τους καταναλωτές. Τέλος, η διερεύνηση επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας νέας πρότασης για την σχεδίαση συσκευασίας προϊόντος πολυτελούς σοκολάτας (brand σοκολατάκια NOI). Στη κατάληξη των προαναφερόμενων πληροφοριών, σχεδιάζονται concepts, για την συσκευασία του νέου brand.