Εγχειρίδιο οικιακής παραγωγής δοχείων φιλοξενίας φυτών από πλαστικά μιας χρήσης - Pavlopoulos, Iason; Παυλόπουλος, Ιάσων (2025)
Καθημερινά ενέργεια, πεπερασμένοι πόροι, χρόνος, χρήματα και φαιά ουσία κατασπαταλούνται για τη δημιουργία μακρόβιων πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης τα οποία χρησιμοποιούνται από τον καταναλωτή από κάποια δευτερόλεπτα έως μερικές ώρες. Με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο απλός καταναλωτής να αξιοποιήσει τα προϊόντα αυτά μετά την εκπλήρωση της αρχικά προοριζόμενης χρήσης τους, ώστε να παρατείνει την ωφέλιμη διάρκεια ζωής τους; Ορμώμενη από το παραπάνω καίριο ερώτημα, η παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί να προτείνει μία λύση, η οποία θα έχει τη μορφή ενός εγχειριδίου παραγωγής. Το εγχειρίδιο θα περιγράφει με απλά και κατανοητά βήματα τον τρόπο παραγωγής, από τον καταναλωτή, δοχείων για τη φιλοξενία φυτών από πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης. Σκοπός της διπλωματικής είναι ο κάθε χρήστης μέσω της διαδικασίας παραγωγής του παραπάνω δικού του προϊόντος να ευαισθητοποιηθεί ως προς τη χρήση πλαστικών μίας χρήσης και μέσα από την απόκτηση μίας πιο κριτικής στάσης απέναντι σε αυτά τα προϊόντα να οδηγηθεί σε μία πιο ορθολογική χρήση τους.