Σχεδιασμός οικιακού πολυόργανου γυμναστικής: ανάπτυξη συστήματος εκγύμνασης στο σπίτι με χρήση μεταβλητής αντίστασης - Αβδελλής, Πέτρος (2025)
Η πτυχιακή εργασία έχει στόχο την διερεύνηση της αγοράς εξοπλισμού γυμναστικής στο σπίτι και προσφοράς ενός συστήματος εκγύμνασης προσανατολισμένο για χρήση σε μικρά διαμερίσματα από χρήστες ηλικίας 28-40ετών. Στοχεύει σε μια προσιτή τιμή, εστιάζοντας στην δυνατότητα της άσκησης και στο μικρό του διαστασιολογικό αποτύπωμα. Η ευκαιρία προέκυψε από τις αλλαγές που βίωσε η κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω Covid-19. Τόσο η αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που εργάστηκαν από το σπίτι έναντι του γραφείου όσο και τα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19, οδήγησαν σε ραγδαία αύξηση της ζήτησης εξοπλισμών οικιακής γυμναστικής. Ωστόσο, η ακρίβεια των περισσοτέρων απέκοψε μια μεγάλη μερίδα από ένα λειτουργικό μηχάνημα.