Συμμετοχικός σχεδιασμός και αξιολόγηση δυναμικού περιεχομένου κινουμένων σχεδίων επεξήγησης γεωλογικών διεργασιών που λαμβάνουν μέρος στη Σύρο - Δεμερτζίδου, Μαγδαληνή (2025)
Οι γεωλογικές διεργασίες της Σύρου δεν είναι ευρέως γνωστές στο κοινό πόσο μάλλον η εξήγηση τους. Το θέμα της εργασίας είναι τα γεωλογικά φαινόμενα της Σύρου και η ανάδειξη και επεξήγηση τους με δυναμικό περιεχόμενο. Επομένως στόχος της παρούσας εργασίας είναι να σχεδιάσει και να αξιολογήσει δυναμικό περιεχόμενο κινουμένων σχεδίων (animations) επεξήγησης. Η εργασία αποτελείται από 5 κεφάλαια, ξεκινώντας από την έρευνα γεωλογίας και συνεχίζοντας με την έρευνα animations, επεκτείνεται με τη σχεδιαστική διαδικασία και καταλήγει στην αξιολόγηση. Δίνεται εννοιολογική αποσαφήνιση τι είναι animations και την ανεπάρκεια ολοκληρωμένου και ικανοποιητικού περιεχομένου σε εκπαιδευτικό και αισθητικό χαρακτήρα. Στο κεφάλαιο γεωλογίας περιγράφεται πως δημιουργήθηκε η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Σύρος που συνεπάγεται και τα γεωλογικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην επιφάνεια της. Στο κομμάτι υλοποίησης σχεδιάστηκαν τα animations. Στόχος ήταν να μελετηθεί αν τα animations εξυπηρέτησαν τους εκπαιδευτικούς στόχους τους, αν ήταν αντιληπτή η επεξήγηση και κατά πόσο ήταν βοηθητικό να κατανοήσει τα φαινόμενα. Παρακάτω ξεκινά η έρευνα γεωλογίας.