Γεωπολιτικές θηλυκότητες και εδαφικές αλλαγές στη Γάζα σε συνθήκες πολέμου - Αλασχκάρ, Τάιμα (2024)
Η πτυχιακή εργασία με τίτλο "Γεωπολιτικές Θηλυκότητες και Εδαφικές Αλλαγές στη Γάζα σε Συνθήκες Πολέμου" αναλύει τον συσχετισμό μεταξύ γεωπολιτικών διεκδικήσεων και της γυναικείας εμπειρίας στην περιοχή της Γάζας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Μέσα από το πλαίσιο της γυναικείας εμπειρίας, η εργασία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τις εδαφικές αλλαγές που προκαλούνται από τις συγκρούσεις. Μελετά επίσης τον ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες στη διαμόρφωση γεωπολιτικών στρατηγικών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής κατά τη διάρκεια περιόδων συγκρούσεων. Η εργασία αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των σχέσεων μεταξύ γεωπολιτικών δυνάμεων, εδαφικών αλλαγών και γυναικείας εμπειρίας στην περιοχή της Γάζας και προβάλλει τη σημασία της διερεύνησης αυτών των πτυχών για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων στην περιοχή.