Ο αντίκτυπος της ισλαμικής τρομοκρατίας στο δυτικό κόσμο - Σταματάκη, Μιχαλίτσα (2024)
Η ισλαμική τρομοκρατία έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ασφάλειας του διεθνούς συστήματος λόγω της συχνότητας και της έντασης των τρομοκρατικών χτυπημάτων που έχουν δεχθεί τα εδάφη των ανεπτυγμένων κρατών. Με την παρούσα εργασία επιδιώκεται να διερευνηθεί η έννοια της ισλαμικής τρομοκρατίας, η σχέση της θρησκείας με το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οι επιπτώσεις τον τρομοκρατικών επιθέσεων που πλήττουν τη δύση τα τελευταία χρόνια. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξετάσει τη σύγχρονη οπτική του φαινομένου της ισλαμικής τρομοκρατίας και διάφορων πτυχών της, να αναλύσει τις δράσεις των διάφορων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων στη σύγχρονη εποχή αλλά και να παρουσιάσει τις στρατηγικές συστημικής αντιμετώπισης του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Για την εκπόνηση της παρούσας εργασίας χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την εθνική και διεθνή βιβλιογραφία, ελληνικά και ξενόγλωσσα άρθρα και τέλος στοιχεία από διπλωματικές διατριβές.