Η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων στα Βαλκάνια κατά την περίοδο 2011 και εξής - Μαντζούρη, Ζωή (2024)
Η εργασία "Η Εμπορία και Διακίνηση Ανθρώπων στα Βαλκάνια κατά την περίοδο 2011 και εξής" ερευνά το σύνθετο πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή των Βαλκανίων από το 2011 και μετά. Η εργασία παρουσιάζει την υπόθεση της έρευνας, εξετάζοντας τις κύριες τάσεις, τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμπορία ανθρώπων στην περιοχή, και τις νομικές πτυχές που σχετίζονται με αυτό το φαινόμενο. Η μέθοδος προσέγγισης περιλαμβάνει την ανάλυση της σύγχρονης βιβλιογραφίας, την συγκέντρωση δεδομένων από αξιόπιστες πηγές και την ανάλυση προσφάτων περιστατικών και παραδειγμάτων από την περιοχή των Βαλκανίων. Επιπλέον, εξετάζονται οι προσπάθειες πρόληψης και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι Βαλκανικές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την εμπορία ανθρώπων, λόγω της γεωπολιτικής τους θέσης και των κοινωνικών αλλαγών. Η εργασία καταλήγει σε συμπεράσματα που επισημαίνουν την ανάγκη για αποτελεσματικότερη διασυνοριακή συνεργασία και προληπτικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η ανησυχητική πραγματικότητα στα Βαλκάνια και αλλού.