Σχεδιασμός και ανάπτυξη αλγορίθμου πολλαπλών κριτηρίων για τον προγραμματισμό δρομολογίων συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών - Τεμπέλης, Λεωνίδας (2024)
Δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αποστολείς σήμερα είναι η εύρεση της βέλτιστης εμπορευματικής διαδρομής και η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών για την μεταφορά του εμπορεύματός τους. Στην Διπλωματική Εργασία σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αλγόριθμος πολλαπλών κριτηρίων για τον προγραμματισμό διαδρομών συνδυασμένων διεθνών εμπορευματικών μεταφορών, ο οποίος λαμβάνει υπόψη εκτός του κόστους μεταφοράς και του συνολικού χρόνου, το ανθρακικό αποτύπωμα, το ρίσκο και τη συνολική απόσταση της διαδρομής, το κόστος ασφάλισης του φορτίου και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σκοπός του προτεινόμενου αλγορίθμου είναι να αποτελέσει βασικό εργαλείο αμφίπλευρα τόσο για τους αποστολείς στην εύρεση της βέλτιστης διαδρομής και των κατάλληλων συνεργατών όσο και για τις μεταφορικές εταιρίες και τους διαμεταφορείς στην διεύρυνση του πελατολογίου τους.