Ανάπτυξη του οινικού τουρισμού στον ελλαδικό χώρο: η περίπτωση της νήσου Ρόδου - Στατιού, Παναγιώτης (2024)
Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη και καταγραφή του φαινομένου ανάπτυξης – διαχείρισης του Οινικού Τουρισμού στον ελλαδικό χώρο, και πιο συγκεκριμένα, στην ανάπτυξη αυτού στο νησί της Ρόδου. Αρχικά, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά πάνω στη θεματολογία της μελέτης, καθώς και στα ερευνητικά ερωτήματα της έρευνας. Έπειτα, στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το θεωρητικό υπόβαθρο της Οινοποιίας και του φαινομένου του Οινοτουρισμού. Στη συνέχεια, στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε παραδείγματα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο τέταρτο κεφάλαιο ακολουθούν παραδείγματα ανάπτυξης του Οινικού Τουρισμού σε περιοχές της Ελλάδας. Στη συνέχεια, στο ερευνητικό μέρος που αφορά το νησί της Ρόδου, παρουσιάζεται η μελέτη περίπτωσης της Ρόδου. Το έκτο κεφάλαιο αναφέρεται στη μεθοδολογία της έρευνας και στο κεφάλαιο επτά αποτυπώνονται τα αποτελέσματα αυτής. Τέλος, στο κεφάλαιο οχτώ αναγράφονται τα αποτελέσματα της μελέτης (θεωρητικού και ερευνητικού μέρους) και προτείνονται μέτρα και πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του Οινοτουρισμού στο νησί της Ρόδου.