Υλοποίηση και ανάλυση χωρικών ερωτήσεων στο mariadb και spatial mariadb - Μουρατίδης, Γεώργιος; Mouratidis, Georgios (2024)
Η σημερινή σύγχρονη εποχή διακρίνεται από την συνεχή άνθιση του όγκου πληροφοριών και δεδομένων που αποθηκεύονται σε δομές αποθήκευσης και προσφέρονται στους χρήστες. Αυτή η αύξηση οφείλεται στην ψηφιοποίηση της πληροφορίας πριν και μετά τη δημιουργία του διαδικτύου. Ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών αφορά τα γεωγραφικά δεδομένα της γης, γνωστά ως χωρικά δεδομένα. Η διπλωματική εργασία επιδιώκει την ανάπτυξη μεθόδων για τη διαχείριση, αποθήκευση και ανάκτηση χωρικών δεδομένων, ενσωματώνοντας χωρικές ερωτήσεις και κείμενο. Το αρχείο που χρησιμοποιείται αναφέρεται σε λέξεις-κλειδιά (keywords) και έχουν σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση δεδομένων, προσδίδοντας επιπλέον χαρακτηριστικά σε αυτά. Η έννοια της διαχείρισης δεδομένων καλύπτει την αποθήκευση, εισαγωγή, τροποποίηση και αναζήτηση δεδομένων. Στη διπλωματική αυτή παρουσιάζονται μέθοδοι που επιτυγχάνουν αυτούς τους στόχους με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Η σημερινή σύγχρονη εποχή διακρίνεται από την συνεχή άνθιση του όγκου πληροφοριών και δεδομένων που αποθηκεύονται σε δομές αποθήκευσης και προσφέρονται στους χρήστες. Αυτή η αύξηση οφείλεται στην ψηφιοποίηση της πληροφορίας πριν και μετά τη δημιουργία του διαδικτύου. Ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών αφορά τα γεωγραφικά δεδομένα της γης, γνωστά ως χωρικά δεδομένα. Η διπλωματική εργασία επιδιώκει την ανάπτυξη μεθόδων για τη διαχείριση, αποθήκευση και ανάκτηση χωρικών δεδομένων, ενσωματώνοντας χωρικές ερωτήσεις και κείμενο. Το αρχείο που χρησιμοποιείται αναφέρεται σε λέξεις-κλειδιά (keywords) και έχουν σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση δεδομένων, προσδίδοντας επιπλέον χαρακτηριστικά σε αυτά. Η έννοια της διαχείρισης δεδομένων καλύπτει την αποθήκευση, εισαγωγή, τροποποίηση και αναζήτηση δεδομένων. Στη διπλωματική αυτή παρουσιάζονται μέθοδοι που επιτυγχάνουν αυτούς τους στόχους με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο.