Quality formulation - Georgalis, Harry; Γεωργαλής, Χάρης (2024)
Σε όλη την ιστορία, η έννοια της ποιότητας κατείχε σταθερά μια υψηλή σημασία, ασκώντας την επιρροή της σε διάφορους τομείς, από τις κατασκευές μέχρι και σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες. Η θεωρητική ανάλυση που διεξήχθη έχει αποκαλύψει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ ποιότητας και ποσότητας, με αυτή τη σχέση να επηρεάζεται σημαντικά από τη διαθεσιμότητα των περιορισμένων πόρων όπως το ανθρώπινο κεφάλαιο, ο χρόνος και το χρηματοοικονομικό κεφάλαιο που είναι διαθέσιμα για την παραγωγή κάθε μονάδας, είτε πρόκειται για προϊόν είτε για υπηρεσία. Ο πρωταρχικός στόχος της παρούσας μελέτης είναι να ποσοτικοποιήσει με έναν επιστημονικό τρόπο την ποιότητα χρησιμοποιώντας ένα γενικό μαθηματικό μοντέλο που μπορεί να προσαρμοστεί και να εφαρμοστεί ευρέως σε διάφορους κλάδους και οικονομικές οντότητες. Επιπλέον, αυτή η έρευνα ρίχνει φως σε μια ενδιαφέρουσα παράδοξη σχέση μεταξύ του κέρδους και της αποδοτικότητας, καθώς η συνεχή επιδίωξη κέρδους, άρα και η αύξηση του χρέους, οδηγεί σε μείωση της συνολικής αποτελεσματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα ευρήματα παρέχουν ισχυρές αποδείξεις υπέρ της αντίστροφης σχέσης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, τεκμηριώνοντας αρχικά αυτόν τον ισχυρισμό.