Ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης σε περιβάλλον matlab - Παπαϊωάννου, Σωτήριος (2024)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση του εργαλείου matlab και συγκεκριμένα να δοθεί η γενική εικόνα των δυνατοτήτων του, μέσα από τα διάφορα προγράμματα, συστήματα και εφαρμογές που αυτό προσφέρει. Ως βασικής πηγή πληροφοριών χρησιμοποιήθηκε η ιστοσελίδα mathworks, από την οποία μπορεί να εγκατασταθεί η εφαρμογή matlab. Σε αυτήν την ιστοσελίδα παρέχονται όλες οι εργαλειοθήκες και τα προϊόντα του matlab, μαζί με περιγραφές αυτών. επιπλέον, προσφέρει παραδείγματα εφαρμογών μαζί με τον κώδικα και επεξηγήσεις αυτού, καθώς επίσης και αναλυτικές περιγραφές των συναρτήσεων των εργαλειοθηκών και χρήσεις τους με παραδείγματα. έχοντας κατά νου άτομα που έχουν γνώσεις προγραμματισμού χωρίς προηγούμενη επαφή με το περιβάλλον matlab και συγκεκριμένα μέλη του πανεπιστημίου αιγαίου, η παρούσα διπλωματική γράφτηκε με τρόπο τέτοιο, ώστε αυτή η ομάδα να μπορεί να αποκτήσει γνώση πάνω στα διάφορα πεδία εφαρμογών που επεκτείνεται το πρόγραμμα, να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του, να δει παραδείγματα εφαρμογών και τέλος να υλοποιήσει δικό του πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.