Environmental summer camp in a Greek island - Αποστολοπούλου, Σοφία; Γρηγόρογλου, Γαριφαλλιά; Καραμπέρης, Μιχάλης; Σκαναβή, Κωνσταντίνα; Κουνάνη, Αριστέα (2024)
Σήμερα, πολλοί ερευνητές έχουν αποδείξει ότι οι περιβαλλοντικές θερινές κατασκηνώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά να γνωρίσουν τη φύση και να αναπτύξουν περιβαλλοντικές αξίες. Το παρόν έγγραφο αποσκοπεί στην ανάλυση μιας περιεκτικής τριανταήμερης περιβαλλοντικής θερινής κατασκήνωσης - των λειτουργιών της και της αποτελεσματικότητάς της στην προώθηση υπεύθυνης συμπεριφοράς ως προς τον υπόποιλο Ελλαδικό χώρο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, τα οποία διαμένουν σε Ελληνικά νησιά. Αυτή η ανασκόπηση εξετάζει μια θερινή περιβαλλοντική κατασκήνωση στο νησί της Σκύρο, ως περιπτωσιολογική μελέτη. Για την μελέτη της έρευνας ενσωματώνονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων.Διεξάγονται συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες. Μετέπειτα αξιολογούνται η αλλαγή του πλήθους των γνώσεων και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, πριν και μετά την ολοκλήρωση της θερινής περιβαλλονυικής κατασκήνωσης. Στόχος αυτού του έργου είναι η ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος που θα παρουσιάζετε και θα εκτελείτε ως θερινή κατασκήνωση και ο σχεδιασμός των εργαλείων αξιολόγησης που θα αξιολογίσουμε την αποτελεσματικότητά τους στη διαμόρφωση των περιβαλλοντικών συμπεριφορών των παιδιών.