Η προσαρμοστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις πλημμύρες - Καράλης, Γεώργιος (2024)
Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση της προσαρμοστικότητας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στα πλημμυρικά φαινόμενα και ο προσδιορισμός των παραγόντων εκείνων που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές συνθήκες που επί της ουσίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση γενικά των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την αποτελεσματική προστασία των ΜΜΕ από τις πλημμύρες. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψιν οι διάφορες αντιλήψεις των επιχειρηματιών για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με τις πλημμύρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτιμάται η προθυμία των ΜΜΕ να προστατευθούν από τον πλημμυρικό κίνδυνο προκειμένου να διατηρήσουν την ομαλή λειτουργία τους και να επιζητήσουν μέτρα στήριξης, τα οποία θα συμβάλουν στην επιτυχή κάλυψη των αναγκών τους. Τέλος, προτείνονται ορισμένες λύσεις οι οποίες θα συντελέσουν τόσο στην μείωση των δυσμενών επιπτώσεων που προκαλούνται από την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων όσο και στην αποκατάσταση των δυνητικών ζημιών που μπορεί να συμβούν στις ΜΜΕ.