Ο ρόλος της διατροφής σε παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού - Δούκα, Βαϊα (2024)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της διατροφής σε παιδιά και εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Η συγκεκριμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση περιλαμβάνει, αρχικά στο Γενικό Μέρος, τα βασικά και σημαντικά θεωρητικά στοιχεία για τον αυτισμό, με στόχο την περαιτέρω κατανόηση του θέματος. Στη συνέχεια, στο Ειδικό Μέρος, περιλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά των διατροφικών προβλημάτων και διαταραχών που αντιμετωπίζουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις διατροφικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε πρόσφατες μελέτες.